Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-08@08:12:20 GMT

مراقب سرمایه‌ات باش

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۳۵۷۰

مراقب سرمایه‌ات باش

این شعار می‌تواند توجه افراد خانواده به‌خصوص والدین و جوانان را به سمت استفاده از فناوری‌های مدرن، شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌هایی ببرد که با استفاده هوشمندانه از آنها می‌توان به اقتصاد خانواده کمک کرد، زمانی که حال معیشتی و اقتصاد خانواده خوب باشد، سطح رفاه هم در آن بالا می‌رود و زمانی که اعضای خانواده از رفاه بیشتری برخوردار باشند، حتما خانواده کارایی بیشتری خواهد داشت و سطح تنش‌های آن کمتر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته همه اینها بستگی به دانش، آگاهی و سواد افراد خانواده دارد که در این میان سواد عمومی و سواد رسانه‌ای اهمیت ویژه‌تری دارند.

با دکتر محمدصادق افراسیابی، معاون تولید مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که یکی از مؤسسان انجمن سوادرسانه‌ای هم هست هم‌صحبت شدم تا برایمان بگوید چگونه می‌توان از فناوری‌های جدید برای بهبود شرایط خانواده استفاده کرد.

اتفاقات خوب آنلاین در دوره کرونا

دکتر افراسیابی می‌گوید با تحولاتی که در دنیای فناوری‌ های مدرن به وجود آمده، خانواده‌ها وقت بیشتری را در شبکه‌ های اجتماعی و پلتفرم‌ها سپری می‌کنند.این شبکه‌ها فرصتی را به وجود آورده که انجام برخی از کارها راحت‌تر شده‌است.

دولت الکترونیک یکی از این امکانات است. پیام‌رسان‌ها نیز بسیاری از کارها و ارتباطات را سهل‌تر کرده و مردم از محتواهای موجود در این پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی به‌راحتی می‌توانند استفاده کنند. این‌که فناوری‌های مدرن در جهت رفاه بیشتر خانواده هستند را در دوره کرونا بیشتر شاهد هستیم. در این دوره دید و بازدیدها و دورهمی‌ها و سفرها محدود شده‌است.

فناوری‌های امروزی اما دید و بازدیدهای مجازی را گسترش داده و خانواده اصلی و هسته مرکزی را به دیگر اعضای خانواده و فامیل وصل نگه‌داشته‌است هرچند آنها از یکدیگر فاصله مکانی زیادی داشته‌باشند. مبادلات مالی الان بیشتر از طریق پلتفرم‌ها و اپلیکیشن‌ها صورت می‌گیرد که این هم در راستای رفاه افراد و خانواده است.

آموزش آنلاین مدارس و دانشگاه‌ها در دوره کرونا گسترش پیدا کرد و دری جدید در آموزش پدید آورد که روز‌به‌روز هم کامل‌تر و گسترده‌تر می‌شود. آموزش آنلاین در پساکرونا هم ادامه خواهد یافت و برای آموزش‌های مکمل می‌توان از این فضا استفاده کرد. این‌طور نیست که کرونا که تمام شود، آموزش آنلاین هم پرونده‌اش بسته می‌شود و آموزش آنلاین در کنار آموزش حضوری که اصلا نباید و نمی‌توان آن را حذف کرد به کارش ادامه می‌دهد.

اقتصاد خانواده و کسب و کارهای اینترنتی

به دکتر افراسیابی درباره حضور خانواده‌ها در زمینه کسب و کارهای اینترنتی می‌پرسم و این‌که چگونه افراد می‌توانند با این فضاها بیشتر آشنا شوند و با کسب درآمد اوضاع مالی خانواده را بهبود ببخشند؟
می‌گوید: در زمینه درآمدزایی در دنیای آنلاین سه نوع کسب و کار خانگی را ردیابی کرده‌ایم. خانواده‌هایی که سایت و اپلیکیشن اختصاصی خود را راه‌اندازی کرده‌اند و در این فضا مشغول درآمدزایی هستند. گروهی هستند که برای کسب درآمد از پلتفرم‌های اصلی و بزرگ استفاده می‌کنند. این پلتفرم‌ها که در کشور ما یکی، دو تا بیشتر نیستند، مدتی است که بخشی را به کسب و کارهای بومی اختصاص داده‌اند و این خرید و فروش به درآمد خانواده کمک می‌کند. برخی مردم از ظرفیت اینستاگرام برای کسب و کار خانگی استفاده می‌کنند که این می‌تواند هم فروش محصولات تولیدی باشد و هم ارائه خدمات و تولید محتوا، مشاوره و... با این اوصاف فضای مجازی یکی از مکان‌های درآمدزایی برای خانواده‌هاست که خوب هم عمل کرده و روز به روز گسترده‌تر می‌شود.

بازار باید رصد شود

از دکتر افراسیابی درباره مدیریت و آموزش درباره کسب و کارهای دنیای مجازی و آنلاین می‌پرسم و این‌که چگونه باید برای این کارها نیز برنامه‌ریزی کرد که با اشباع یک حرفه یا شغل روبه‌رو نشد یا چگونه می‌توان کسب و کارهای خانگی راه‌اندازی کرد که نو و تازه باشد و بازار خوب و فعالی داشته‌باشد.

می‌گوید: مرکز ما به‌زودی با اتحادیه تولید و نشر محتوا در فضای مجازی تفاهم‌نامه‌ای را به امضا خواهد رساند که بر اساس آن گزارش‌های ماهانه و فصلی را درباره کسب و کارهای آنلاین در ایران دریافت خواهیم کرد.این باعث می‌شود نقاط قوت و ضعف پیدا شود و این که کجاها کارهای رو به رونق است و کجا با خلأ روبه‌روست. این گزارش قرار است در سامانه‌ای در اختیار مردم قرار گیرد و هم کسانی که پروانه کسب و کار آنلاین دارند و مشغول به کارند و چه آنهایی که تمایل دارند در این فضا کار کنند به این اطلاعات دسترسی خواهند داشت.دولت باید بازار، نیازها و خلأهای آن را در اسرع وقت ارائه کند.در این شرایط افراد می‌توانند بازار را رصد کرده و نقاط قوت و ضعف آن را پیدا کنند و اگر قرار است کسب و کار اینترنتی راه‌اندازی کنند، نبض بازار دست‌شان بیاید.

اما مهم‌ترین نکته در کنار رصد بازار و ردیابی نقاط قوت و ضعف آن، آموزش است.افراد باید قبل از ورود به کسب و کار اینترنتی به‌خصوص مشاغل کوچک خانگی آموزش ببینند و اصول این کسب و کار را یاد بگیرند، چون اگر کاربلد نباشند به احتمال زیاد شکست می‌خورند و همان مقدار محدود سرمایه و پس‌انداز محدود خود را از دست می‌دهند.اتفاقی که برای مردم در بورس رخ داد.مردم زیادی هیجانی شدند و بدون این‌که از سواد بورس و بازارش اطلاع داشته‌باشند، سرمایه زیادی وارد این بازار کرده و باعث سقوط آن شدند.کسب و کارهای خانگی آنلاین هم اگر درست و اصولی نباشد، احتمال زمین‌خوردن و ایجاد استرس و تنش در خانواده را بیشتر می‌کند.مسلما برخی از کسب و کارها که خیلی وقت است فعالیت خود را شروع کرده‌اند، در این راه موفق‌ترند چون بنا به سابقه‌ای که دارند، اعتماد مشتری‌ها را به‌دست آورده‌اند و با خدماتی که به آنها می‌دهند، مشتریان را حفظ می‌کنند.کسانی که می‌خواهند وارد بازار اینترنتی شوند در کنار یادگیری آموزش‌های این بازار باید مدام در حال رصد باشند و با هوشیاری کسب و کارهایی را که اشباع شده ، پیدا کنند و به سمت آنها نروند و اگر قرار است در همان فضا فعالیت کنند، بهتر است افزوده‌ای خلاقانه داشته‌باشند که مشتری را گیر بیندازد و او را حفظ کند.فقط تاکید می‌کنم خانواده‌ها به‌شدت مراقب سرمایه خود در بازار آنلاین باشند و ریسک نکنند.

طاهره آشیانی - روزنامه نگار / روزنامه جام جم 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خانواده والدین فناوری های مدرن اقتصاد خانواده آموزش آنلاین کسب و کارهای کسب و کارها خانواده ها پلتفرم ها کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۳۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سرمایه‌گذاری همان پس‌انداز است؟

پس‌انداز به معنای جمع‌آوری و نگهداری بخشی از درآمد فعلی برای موارد اضطراری یا استفاده در آینده است. این روش دارای ریسک کمی است و به افراد امکان دسترسی آسان به منابع مالی خود در زمان مورد نیاز را می‌دهد. پس‌انداز‌ها می‌توانند به صورت وجه نقد، نقدینگی در حساب بانکی و … نگهداری شوند.

برنامه‌ریزی و مدیریت مالی شخصی از جمله مسائل بسیار مهم در جامعه امروز است. اغلب افراد برای دستیابی به آینده مالی بهتر، سرمایه خود‌ را پس انداز یا سرمایه گذاری می‌کنند. بین پس انداز و سرمایه‌گذاری تفاوت‌های بسیاری وجود دارد. با توجه به تغییرات مداوم در شرایط بازارهای مالی در طول زمان، فهم مفاهیم مالی مانند سرمایه‌گذاری و پس‌انداز و توانایی استفاده صحیح از آن‌ها در زمان مناسب، به عنوان یکی از مسائل اساسی برای دستیابی به موفقیت مالی در بازار سرمایه محسوب می‌شود. در ادامه به بررسی بیشتر دو مفهوم پس انداز و سرمایه‌گذاری می‌پردازیم.

پس انداز

پس‌انداز به معنای جمع‌آوری و نگهداری بخشی از درآمد فعلی برای موارد اضطراری یا استفاده در آینده است. این روش دارای ریسک کمی است و به افراد امکان دسترسی آسان به منابع مالی خود در زمان مورد نیاز را می‌دهد. پس‌انداز‌ها می‌توانند به صورت‌ وجه نقد، نقدینگی در حساب بانکی و … نگهداری شوند.

سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاری به فعالیتی اشاره دارد که در آن سرمایه (پول یا دارایی) در یک بازه زمانی برای به دست آوردن بازدهی در یک پروژه، شرکت، صنعت و … دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در انتخاب دارایی مناسب برای سرمایه‌گذاری، نیاز است افراد به عوامل مختلفی مانند هدف سرمایه‌گذاری، توانایی مالی، میزان ریسک‌پذیری و … توجه کنند. هم‌چنین، برای رسیدن به نتایج مثبت در سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه، شناخت دقیق‌ از عملکرد و روند بازار سرمایه نیز ضروری است.

سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه به دو روش انجام می‌شود: سرمایه‌گذاری مستقیم و سرمایه‌گذاری غیرمستقیم.

سرمایه‌گذاری مستقیم

در سرمایه‌گذاری مستقیم، افراد به‌صورت مستقیم به خرید و فروش سهام می‌پردازند. به عبارت دیگر، سرمایه‌گذار خود مسئولیت کنترل سرمایه را بر عهده دارد. سرمایه‌گذاری مستقیم نیازمند صرف زمان کافی، آشنایی با انواع روش‌های تحلیل و وضعیت شرکت‌ها و بازار سرمایه است تا سرمایه‌گذاران بتوانند تصمیم‌گیری‌های صحیح در خصوص سرمایه‌گذاری خود داشته باشند.

 

سرمایه‌گذاری غیر مستقیم

در سرمایه‌گذاری به روش غیرمستقیم، سرمایه افراد از طریق سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها یا سبد‌گردانی اختصاصی در بورس سرمایه‌گذاری می‌شود. به عبارت دیگر، سرمایه‌گذار نقش فعالی در مدیریت سرمایه ندارد و افراد با تجربه و حرفه ای و دارای مجوزهای لازم از سمت سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، مدیریت سرمایه را بر عهده دارند.
صندوق‌های سرمایه‌گذاری مناسب افرادی است که به دلایل مختلفی از جمله عدم داشتن زمان کافی برای یادگیری یا معامله کردن، نمی‌توانند به صورت مستقیم در بازار سرمایه فعالیت کنند. این صندوق‌ها به افراد امکان می‌دهند تا با استفاده از مدیریت حرفه‌ای به منظور کسب بازدهی و رشد سرمایه خود در سرمایه‌گذاری‌های متنوع و مناسب شرکت کنند.

تفاوت سرمایه گذاری و پس انداز

مهم‌ترین برتری و مزیتی که سرمایه‌گذاری نسبت به پس انداز دارد، بهره‌مندی از سود مرکب است. به این معنا که سود شما مجدد در چرخه سرمایه‌گذاری قرار می‌گیرد. برخی دیگر از تفاوت‌های مهم بین پس‌انداز و سرمایه‌گذاری عبارتند از:

۱- ریسک و بازده: هدف اصلی سرمایه‌گذاری افزایش سرمایه و کسب بازدهی مطلوب است. در حالی که پس‌انداز معمولا با هدف نگهداری سرمایه و استفاده در مواقع ضروری انجام می‌شود. بنابراین، در اغلب اوقات سرمایه‌گذاری می‌تواند بازدهی بیشتری نسبت به پس‌انداز ایجاد کند.


پس‌انداز تقریباً بدون ریسک محسوب می‌شود. اما در سرمایه‌گذاری، درجه ریسک بستگی به نوع سرمایه‌گذاری دارد. سرمایه‌گذاری‌های با ریسک بالا ممکن است احتمال از دست دادن سرمایه را داشته باشند. اما با پذیرش ریسک بیشتر، امکان کسب بازدهی بالاتر نیز وجود دارد.

۲- نقدشوندگی: معمولا نقدشوندگی پس‌انداز نسبت به سرمایه‌گذاری بیشتر است. اغلب می‌توان به راحتی به مبلغ پس‌انداز شده دسترسی پیدا کرد و آن را برداشت کرد. اما در سرمایه‌گذاری‌ دسترسی به سرمایه معمولاً نیازمند زمان بیشتری است.
۳-مدت زمان: سرمایه‌گذاری‌ها معمولاً به دید بلند مدت انجام می‌شوند، تا بتوانند بازدهی قابل توجهی را ایجاد کنند. اما پس‌اندازها معمولاً به دید کوتاه مدت انجام می‌شوند. افراد از پس‌اندازها بیشتر به منظور تأمین نیازهای فوری یا هدف‌های نزدیک مانند خرید خودرو یا خرید مسکن استفاده می‌کنند.

به طور کلی، سرمایه‌گذاری نسبت به پس‌انداز، به دلیل مزیت‌هایی مانند مرکب شدن سود، بازدهی و امکان کسب سود بیشتر، جذابیت بیشتری دارد. همچنین، پس انداز معمولا نمی‌تواند شما را در رسیدن به اهداف مالی مختلف از قبیل حفظ قدرت خرید در برابر تورم، ارتقای کیفیت زندگی، راه‌اندازی کسب‌وکار، تأمین بازنشستگی و دیگر اهداف بلندمدت یاری کند.

با این حال، در انتخاب بین پس‌انداز و سرمایه گذاری، نیازها، اهداف و سطح ریسک هر فرد باید مورد بررسی قرار گیرد.

 

پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: سرمایه‌گذاری ، پس انداز ، سود مرکب لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TAI

دیگر خبرها

  • بازندگان اصلی مالیات بر عایدی سرمایه
  • هفت پله قرمز بورس
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • آیا سرمایه‌گذاری همان پس‌انداز است؟
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • برگزاری اردو برای پرورش دانش‌آموزان از ساعت‌ها سخنرانی مفیدتر است
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی