Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@03:58:57 GMT

چرا مشاغل خانگی زودتر به پول میرسند؟

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۱۷۵۸

در حالی که آمارها از سهم ۴ تا ۶ درصدی مشاغل خانگی در اشتغال کل کشور و فعالیت بیش از سه میلیون نفر در تولید محصولات خانگی حکایت دارد، کارشناسان بر این باورند که دولت برای تحقق برنامه اشتغال میلیونی در کشور باید از ظرفیت کسب و کارهای خرد و خانگی به شکل مطلوب استفاده کند. ناطقان: مشاغل خانگی از جمله شیوه های نوین کسب و کار و ایجاد اشتغال است که به دلیل نیاز به حجم پایین سرمایه‌گذاری و سودآوری مطلوب مورد توجه و استقبال بسیار قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کارشناسان از مشاغل خانگی، به عنوان یکی از بهترین شیوه های کسب و کار برای اشتغال افراد جویای کار به ویژه زنان و جوانان در قالب خوداشتغالی در منازل نام می برند که ضمن ایجاد فرصتهای شغلی جدید زمینه رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی و کاهش بیکاری در کشور را فراهم می کند.

به زعم آنها، دولتها می توانند برنامه اشتغال میلیونی را در قالب کسب و کارهای خرد و خانگی دنبال کنند و از این ظرفیت برای توسعه اشتغال بهره برداری کنند.

برابر اعلام دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار، از آغاز شیوع ویروس کرونا تا پایان سال گذشته ۲۲ هزار نفر از فعالان مشاغل خانگی تسهیلات کرونایی دریافت کردند.

پیش ازاین بانک مرکزی در دولت قبل،  پرداخت ۲۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه سالانه به مشاغل خانگی را به تصویب رسانده بود که در صورت تخصیص، کمک بزرگی به توسعه کسب و کارهای خانگی خواهد بود.

رضا محمودی، کارشناس حوزه اشتغال در گفت وگو با ایسنا، می گوید: با توجه به آنکه ایجاد اشتغال و حفظ اشتغال موجود یکی از دغدغه های اساسی کشور به شمار می رود، توسعه کسب و کارهای خانگی می تواند یکی از بهترین راهکارها در دوران کرونا باشد.

او سرمایه گذاری و هزینه کم، اشتغالزایی و درآمدزایی بالا را مهمترین مزایای کسب و کارهای خانگی عنوان کرده و می گوید: بحث اشتغال خانگی در قالب بنگاه‌های کوچک می تواند راه حل ایجاد شغل در کوتاه مدت باشد ولی راه مستمر و نهایی نیست و ما باید در بلندمدت به سمت اشتغال های پایدار دیگر برویم.

این کارشناس حوزه اشتغال با بیان اینکه صاحبان مشاغل خانگی به دلیل نبود بروکراسی های پیچیده اداری، سودآوری و تنوع رشته های مختلف در این قبیل کسب و کارها زودتر به پول و درآمد می رسند، از بستر تعاون به عنوان یکی از راههایی نام می برد که می تواند به تحقق اهداف اشتغالزایی کمک کند.

به گفته محمودی، تعاونی های مشاغل خانگی می توانند تا ۲۰ درصد برنامه اشتغال را محقق کنند و در یک اقدام ضربتی و جهادی، تقاضای اشتغال را پاسخ دهند ولی هدف ایجاد شغل خیلی بزرگتر از این میزان است و در سالهای بعد باید روی برنامه ریزی های بلندمدت متمرکز شد.

وی با تاکید بر لزوم حرکت دولت به سمت کسب و کارهای کوچک در قالب تعاونی ها، محدودیت‌های منابع، کاهش توان مالی مردم و اقشار متوسط و ضعیف جامعه، کاهش قدرت خرید و کوچک‌شدن سبد معیشت خانوارها، مسایل ارزی کشور، تحریم‌ها و عدم تمایل به سرمایه گذاری در شرایط اقتصادی حاضر را از جمله دلایل توجه و تمرکز بر کسب و کارهای خرد و خانگی و تعاون محور عنوان می کند.

بر اساس آمارها  درفاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ نزدیک به سه میلیون نفر، متقاضی ثبت نام مشاغل خانگی بودند که از این تعداد یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر موفق به دریافت مجوز شدند؛   همچنین از میان افرادی که مجوز فعالیت در حوزه مشاغل خانگی داشتند ۷۷۲ هزار نفر تسهیلات دریافت کردند که برای ۸۵۲ هزار نفر فرصت شغلی ایجاد شده است.

در حال حاضر بسیاری از کشورها نظیر چین، هند و آمریکا با تکیه بر ظرفیتهای اشتغال خانگی، حمایت از کارآفرینان در حوزه مشاغل خانگی را در دستور کار قرار داده و در ظرفیت سازی برای توسعه کسب و کارهای خانگی موفق عمل کرده اند. منبع: ایسنا برچسب ها: مشاغل خانگی ، پول ، درآمد

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مشاغل خانگی پول درآمد کسب و کارهای خانگی مشاغل خانگی کسب و کار هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۱۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف‌گذاری ایجاد یک میلیون و ۴۴ هزار شغل در سال جاری

معاون اشتغال وزارت کار گفت: برای امسال ایجاد یک میلیون و ۴۴هزار شغل را در نظر گرفته ایم که به همه استانداران ابلاغ شده است و امسال برای اولین بار ۲۵درصد از این میزان به فارغ التحصیلان اختصاص می یابد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، وعده ایجاد سالیانه یک میلیون شغل در دولت سیزدهم داده شد, آمار اعلام شده بیانگر این است که این موضوع در سال گذشته 100 درصد محقق شد و در کنار آن نرخ بیکاری روند کاهشی و نرخ اشتغال روند افزایشی به خود گرفته است.

مطابق با آمار سامانه رصد در سال 1401 بیش از یک میلیون و 350هزارفرصت شغلی بر اساس کد ملی، نوع شغل، جایی که در آن شغل ایجاد شده، دستگاهی که کمک کرده آن شغل ایجاد شود در این سامانه به ثبت رسید. در سال 1402 نیز مطابق آمارهای ارائه شده یک میلیون و 88هزارشغل ایجاد شده است.

تحلیلگران بازارکار معتقد هستند که دولت سیزدهم در زمینه اشتغال خوب عمل کرده است و کارنامه موفقی دارد, سیاست‌های دولت در احیای واحد‌های تولیدی نیمه‌کاره و نیمه‌تعطیل، راه اندازی پروژه‌های جدید صنعتی و واردات ماشین‌آلات و مواد اولیه موردنیاز کارخانجات و بهبود فضای کسب‌وکار از طریق تسهیل صدور مجوز‌ها از مواردی است که موجب شده این کارنامه برای دولت سیزدهم ثبت شود.

محمود کریمی بیرانوند, معاون اشتغال وزارت کار در آخرین اظهارات خود بیان کرده است: :برای امسال ایجاد یک میلیون و 44 هزار اشتغال در نظر گرفته‌ایم که ابه همه استانداران ابلاغ کرده ایم و  امسال برای اولین بار گفته‌ایم که 25 درصد این میازن باید حوزه فارغ التحصیلان باشد.

 وی گفت:  سال اول ما یک میلیون و 250 هزار تا تعهد در نظر گرفتیم، سال دوم یک میلیون و 88هزار شغل، سال سوم یک میلیون و تقریباً 44هزار شغل. ما  در ابتدا محاسبات را انجام می دهیم در صورتی که منجر به کاهش نرخ بیکاری شود, به استان ها ابلاغ می کنیم.

معاون اشتغال اظهار داشت:سال گذشته بیمه بیکاری روند کاهشی داشته است, نرخ اشتغال ناقص کاهش داشته است,عملکرد سازمان فنی و حرفه ای نسبت به سال گذشته خود در حوزه آموزش ها بیشتر بوده است, تسهیل راه اندازی کسب وکارو... بیانگراین است که پایداری مشاغل بیشتر شده است.نرخ مشارکت اقتصادی با افزایش چهار دهم درصدی به 41.3درصد رسیده است که نشان دهنده پایداری و کیفیت مشاغل است. اما به معنی این نیست که در وضعیت مطلوب هستیم, باید تلاش کنیم.

وی افزود: در راستای شعار سال یکی از برنامه‌های ویژه‌مان توسعه سامانه جستجوی شغل است، سال گذشته  سامانه جستجوی شغل را رونمایی کردیم، حدود8 ماه هم از عملکرد این سامانه گذشت، تقریباً در طول 8ماه حدود 300هزار فرصت شغلی را روی این سامانه بارگذاری شد، این اتفاق  توسط بخش خصوصی رخ داد, یعنی هیچ دخالتی دولت در این موضوع نداشت.

کریمی بیرانوند گفت: امسال به صورت ویژه ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم که حداقل 400هزار فرصت شغلی جدید را بتوانیم در تعاملمان با بخش خصوصی روی سامانه عرضه کنیم که کارفرما‌ها و کارجویان نیازشان برطرف شود،  تمرکزمان روی سامانه جستجوی شغل برای حل مسئله بیکاری فارغ التحصیلان بکارگماری فارغ التحصیلان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۶۱۲متقاضی کسب و کارهای خردخانگی به بانکهای استان معرفی شدند
  • اشتغال زندانیان از مهم‌ترین کارهای امنیت‌ساز است
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • زمینه فعالیت مشاغل خانگی را در اصفهان تقویت می‌کنیم
  • تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان
  • احداث شهرک‌های شیلاتی نهاوند در مرحله مکان یابی
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • هدف‌گذاری ایجاد یک میلیون و ۴۴ هزار شغل در سال جاری
  • ۶ روش برای مردمی‌سازی تولید